diumenge, 31 de desembre del 2023

Informació de Lo Rafal per als mitjans de comunicació

Arriba una nova edició del Concurs Literari Lo Rafal

Els alumnes de l’escola canareva J. B. Serra i la casenca Marjal tornen
a estar convocats a aquest certamen


ALCANAR, 31 de desembre de 2023 - Ja són tres les convocatòries que l’associació Lo Rafal ha fet del seu recuperat concurs literari i que s’adreça a l’alumnat de les escoles Joan Baptista Serra i Marjal. Per a aquesta ocasió, la temàtica sobre la qual els concursants hauran d’escriure els seus contes és la tradició canareva de les Quinquennals.

El concurs, tal com ho ha estat en les altres edicions recents, consta de diverses categories de premis per a escrits individuals i grupals. A més d’un diploma, els guanyadors i accèssits reben obsequis en forma de publicacions impreses i se’ls publica la seva obra a la revista Lo Rafal, editada per la pròpia entitat.

Les escoles J. B. Serra i Marjal pertanyen, respectivament, a Alcanar i a les Cases d’Alcanar. El coordinador de l’entitat Lo Rafal, Joaquim Buj, destaca: “El Concurs Literari Lo Rafal és resultat de la rellevància clau que des de la nostra entitat donem al necessari vincle entre el món educatiu i el teixit associatiu al nostre municipi com a forma de motivar els més menuts cap a l’interés per la cultura en general i la literatura en particular, més enllà del que puguen aprendre a les aules. Després d’algunes dècades des que l’associació va organitzar un concurs similar, hem cregut que calia recuperar-ho i així ho hem fet”. Vicent Matamoros, membre de Lo Rafal i coordinador del jurat de la passada edició del concurs, ressalta: “Els alumnes han fet un veritable treball d’investigació per escriure els seus relats i, a partir d’aquí, han creat uns personatges i una història. N’estem molt contents i els felicitem per aquest esforç”.

L’associació Lo Rafal és una entitat veïnal i cultural d’Alcanar, sense afany de lucre i amb una tradició de dècades estant arrelada al seu municipi i, per extensió, a la resta de la comarca i de les Terres de l’Ebre. Concretament és als anys 80 quan Lo Rafal neix i, des d’aleshores, no ha deixat d’apostar especialment per fomentar la cultura i el patrimoni canareu i ebrenc. Fruit d’aquesta vocació és la revista informativa Lo Rafal, que l’entitat edita des dels seus inicis.


Per als mitjans que vulguen més informació, poden contactar-nos al mail lorafal@gmail.com o a les nostres xarxes socials

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada