dissabte, 6 de desembre del 2014

El fortí de la Cieneta

Tot resseguint l’antic traçat del Lligallo de la Mar (n'Agustí Bel en fa una bona entrada al seu bloc) la línia defensiva republicana va construir aquest fortí a la partida de la Cieneta —Senieta?, a Alcanar Platja, molt a prop de Sant Carles de la Ràpita.

Segons se’n desprèn de l’estudi que se’n féu, es tractava d’un punt de recolzament dels diferents nius de metralladora de la costa d’Alcanar. Una estructura complexa, d’especial solidesa que hi permetia l’impacte directe dels projectils d’artilleria o d’aviació.
 
Nius de metralladores de cara a la badia dels Alfacs

Potser es tractava d’un lloc de guaita ocupada per una petita guarnició de personal i armament, o només un magatzem…

Si el visiteu hi trobareu l’estructura de formigó amb les diverses cambres que desemboquen en dos nius de metralladora, un polvorí posterior, diversos orificis de ventilació, i un polvorí situat a la part posterior del qual només en queda el túnel d’entrada tapat per la runa.

Entrada al complex
Aquí en teniu unes fotos contemporànies i les altres del 1937 (extretes de l'estudi que se'n va fer per a l'Ajuntament per part de l'empresawww.atics.org) en arribar l'exèrcit feixista al nostre litoral.

 
Es tracta d'una estructura en molt bon estat de conservació, en comparació d'altres restes que hi ha al territori. Esperem que la imminent declaració de BCIL li atorgue la protecció que es mereix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada