dissabte, 15 de novembre del 2014

Últim itinerari per les Terres de Cruïlla 2014


DISSABTE 16 DE NOVEMBRE. 

Itinerari per Vinallop i el seu entorn, organitzat pel Centre d’Estudis Planers, amb visita guiada per conèixer els dos nuclis, l’antic lligallo, el Pla de les Sitges (d’origen iber), la torre de la Mingana (medieval), una sénia dels segles XVI-XVII, el canal i l’antiga via del tren. Ens desplaçarem al nucli de Vinallop en automòbils i bicicletes, i des d’allí farem curts recorreguts a peu. Es pot portar esmorzar.

Nucli actual de Vinallop

Sortida des de davant del Centre Cultural (al capdamunt del passeig de les Escoles) de Santa Bàrbara:
- 9.30 h: Aquelles persones que vulguen fer el desplaçament en bicicleta, amb la coordinació de la Unió Ciclista Santa Bàrbara.
- 10.00 h: Aquelles persones que vulguen fer el desplaçament en vehicle de motor.

Torre de la Mingana

El poblament de Vinallop en època moderna té moltes similituds amb Santa Bàrbara: colonització de terrenys al llarg dels segles XVIII i XIX d’acord amb els Costums de Tortosa, masades disperses, incipient nucli urbà,etc. Vinallop conserva elements patrimonials del Neolític, de la cultura ibera, del món romà, de l’època medieval... El guiatge anirà a càrrec de l’historiador Joan Hilari Muñoz, autor de la Guia del Patrimoni de Tortosa.

El diumenge següent, en el marc de la Fira de l’Oli de Santa Bàrbara, es lliurarà la panera, amb productes de tots els pobles organitzadors, a la persona que haja participat en més itineraris per les Terres de Cruïlla 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada