dissabte, 16 d’abril del 2016

II Jornades Intercomarcals d’Investigadors de la Guerra Civil Espanyola


Exitosa diada de les II Jornades Intercomarcals d’Investigadors de la Guerra Civil Espanyola, organitzada per l’Associació Cultural “Lo Rafal”


El passat dissabte 16-4-16 és va celebrar a la Biblioteca Trinitari Fabregat d’Alcanar les II Jornades Intercomarcals d’Investigadors de la Guerra Civil Espanyola organitzada per l’Associació Cultural “Lo Rafal”.

Aquesta trobada va estar tot un èxit pel que fa a informació i participació: totes les ponències foren d’un alt nivell, així com l’afluència de públic a l’acte.

La diversitat dels temes escollits, tots relacionats amb la Guerra Civil, ens van donar a conèixer una mica més els diferents vessants de la guerra a les nostres contrades: les fortificacionsa Alcanar o Vinaròs; els avions i bombardejos aeris a Vinaròs o La Ràpita; les escaramusses del Tren Blindat n.12 per no ser descobert; els ports estratègics de les nostres terres, l’oferta turística de “Terra Enllà” (empresa especialitzada en oferir guiatges pels escenaris de la batalla de l’Ebre); la mirada artística a la memòria dels desapareguts a la Fatarella de la mà de l’artista visual italiana Laura Pinta i l’emotiu homenatge a Joan Baptista Nos Fila (lo tio Farjo) que Francesc Itarte i Vericat no va poder anomenar millor que “Homenatge i record contra l’oblit”.

La segona part de la Jornada, per la tarda, després del dinar de germanor, va tenir lloc a Les Cases d’Alcanar al local de la Llar de Jubilats amb un extraordinari documental cedit per CDGCE Fundació Caixa Vinaròs “Sentint lo Semolero”.

Finalment per tancar la jornada vam fer una visita guiada a la bateria de costa i bunquer de la Martinenca amb la col.laboració inestimable dels actors del grup de recreació de l’Associació Lo Riu.




Agrïments al CDGCE de la Fundació Caixa Vinaròs, Institut Ramon Muntaner, LO RIU ASSOCIACIÓ, Objectiu Alcanar, la mateixa Biblioteca, Ajuntament Alcanar pel suport organitzatiu, i a tots els investigadors per la professionalitat i nivell de exposicions Josep Pitarch i Paco Carles, Andreu Caralt, Paco Itarte, Javier Forner, Vicent Querol, Laura Pinta Cazzaniga... i tots els que ho fan fer possible. Esperem que el proper any se’n celebre la 3a edició a un dels pobles de les Terres de Cruïlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada