dissabte, 3 d’octubre del 2015

Terres de Cruïlla. Sortida 14. Alcanar 10.10.15

Del Camí dels Montes al jaciment Ibèric de Sant Jaume-Mas d’en Serrà. Sortida de Terres de Cruïlla.



L’objectiu de l’activitat es conèixer els paratges naturals de la serra del Montsià així com diferents elements etnogràfics habituals: de pedra seca, tals com barraques, cocons,  povets, coves, pous o forns de rajoles…

Alcanar. 10 d’Octubre de 2015, dissabte

9 h- 9.30 h Centre Cívic

Durada segment 1: 1’45h mínim.
Durada segment 2: 1’45h mínim.

Cal portar aliment, beguda, roba i sabates còmodes per caminar. S’aconsellen pantalons llargs per evitar cap punxada. Proporcionarem un entrepà i beguda als assistents, fins que se n’acaben les existències. Per tindre’n una referència, us agrairíem que us hi inscriviu fent servir el formulari d’inscripció ja que necessitem un control d'assistents per temes de logística i assegurança. Us recordem que és una activitat gratuïta.

En funció del desenvolupament de la sortida, del timming i de l’estat físic i/o anímic dels participants, contemplem la sortida fins al Pla del Racó d’en Való, a la meitat del trajecte (segment 1), i tornar fins als cotxes. La totalitat del trajecte quedarà a voluntat del què decideixi el grup. A continuació hi teniu les mesures de la totalitat del trajecte circular:

  • Durada mínima: 3h 30min.
  • Guany d’altitud: 399 m
  • Distància 7,76 km
  • Altura màxima: 338 m 

Segment 1.

Del mas de la Revertera a la barraca del Sabateret


Sortirem d’Alcanar cap al camí dels Montes on començarà la nostra descoberta, entre forns de calç, barraques, rajolars i coves, arribarem a les Moles de Bossa on podrem divisar el Mas de Mulet i tota la magnífica panoràmica de la serra. Torçarem cap a la dreta en busca de la mar, la Roca Roja allà dalt ens guiarà cap a la barraca del Sabateret. 
Barraca del Sabateret
Barraca del Sabateret. Foto: J.V. Balada

Segment 1.

Del racó de'n Való als Santjaumes

Enfilant cap al racó dels Mangotxos, descobrirem un racó que ens evocarà la vida que hi hagué, entre povets i font de l’Espatllut, allà al fons ja podem veure la mar, passarem per un petit bosc on hi ha el Povet de Badoc i baixarem per la serra del Fandango fins arribar al poblat Ibèric Sant Jaume-Mas d’en Serra. Des d’allí enfilarem la baixada final per recórrer ja pel pla fins als cotxes, entre una pedrera i restes morisques.

Jaciment de Sant Jaume Mas d'en Serrà

Preguem als participants que us hi inscrigueu per tal d'evitar problemes de logística o d'avituallament, Podeu fer-ho directament per internet a l'enllaç següent, o als formularis que trobareu a l'Ajuntament, a les biblioteques municipals o directament contactant amb natros via xarxes socials o a lorafal@gmail.com

 Butlleta d'inscripció 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada