dilluns, 19 d’octubre del 2015

El Pont dels Estretets

La passada setmana (15/10/2015) van començar la neteja i   delimitació de l'entorn de les restes del pont.

Després de molt de temps, ha començat la primera intervenció dels treballs de neteja, delimitació de l'entorn i la protecció de les estructures conservades de les restes dels pont. Una vegada finalitzats els treballs, serà imprescindible consolidar els elements constructius.

  • Cal vetllar per tots aquells elements que presenten un estat de conservació deficients.
  • Cal garantir la seguretat global del pont, evitant despreniment de materials i que poden afectar a tercers.
  • Cal preveure de manera periòdica, tasques de manteniment dels elements constructius i així com la neteja i control del creixement de la vegetació (Aplicacions de tractaments preventius), atès l'àmbit on s'emplaça.
  • Cal millorar l'accessibilitat al pont, ajudarà a facilitar qualsevol intervenció, així com a la seva visita com a recurs turístic o pedagògic del poble.

Sembla ser que els treballs s'estan fent amb bona sintonia, i fruit d'aquests  podem veure  que de baix la malea ens ha sortit el què podria ser l'arrencada d'altre(s)s arc(s), alhora que també s'ha desviat més avall l'aigüera que anava directe al pont, així com la preservació dels arbres autòctons de la zona.

Encoratgem als consistoris d'Alcanar i Vinaròs a que continuen amb la bona feina, i puguin molt aviat fer una declaració d'aquest bé patrimonial com a Bé Cultural d’Interès Local. (BCIL)


   

   

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada