diumenge, 29 de març del 2015

Lo Rafal participa a la jornada 'Exportem Cultura', de Deltebre

La necessitat de treballar en xarxa, tant a nivell local com territorial, és una de les conclusions, a les quals es va arribar en la tercera edició de la jornada ‘Exportem Cultura’ que organitzava l’Ajuntament de Deltebre a l’Hotel Rull del municipi.

La trobada es va desenvolupar al voltant de dues taules d’experiències. La primera estava centrada en el paper dels centres d’estudis com a dinamtzadors culturals de cada municipi i territori. Hi van intervenir representants dels centres d’estudis de la Sénia i Tirant lo Rall de Deltebre, a més de les associacions culturals Lo Rafal d’Alcanar i Soldevila de Campredó, junt a l’activista cultural de la Fatarella, Ramon Gironés.Entre els principals valors que aporten aquestes entitats es va destacar “el manteniment de la identitat del poble”.

El segon debat girà a l’entorn dels equipaments culturals ebrencs, amb la presència dels responsables del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, el centre d’art Lo Pati, el Museu de la Pauma de Mas de Barberans, el COMEBE i la Biblioteca de Deltebre. Enmig d’una interessant tertúlia es va recalcar la importància de les bibliotques públiques, com a centres difusors de la cultura, i la idea que “un equipament cultural no és només un edifici, sinó que al darrere hi ha un equip humà que el dinamitza”. A la valoració global es va indicar que “tots el municipis del Montsià tenen algun centre d’interpretació o museu obert, la qual cosa no passa en les altres tres comarques ebrenques”. També es va insistir en que “hi ha d’haver més participació de la gent del territori en aquests equipaments”.


El director territorial del Departament de Cultura de la Generalitat, Ferran Bladé, manifestà “la capacitat d’autocrítica de les entitats i gestors culturals, la qual cosa ha de servir per millorar el treball de dinamització social i recerca que s’està fent”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada