dilluns, 19 de novembre del 2012

La Plaça Doctor Fleming, el rogle de Rosa Colell Sancho

La Rosa Colell Sancho, és una canareva nascuda al desembre del 1981 que actualment es troba per uns mesos a Cusco (Perú).
És Llicenciada en Ciències Ambientals i Màster en ordenació i gestió del territori i en Cooperació al desenvolupament.
La Colell, com la coneixen els amics, és una amant de la música que porta 17 anys a la Banda Municipal i a qui li agrada compartir el temps amb els seus amics.
Actualment, la Rosa, que és Tècnic de projectes, està en busca de feina, per això creu que s’han d’apreciar:
“totes aquelles persones que li planten cara a la crisi cada dia i treballen per ser millors en aquestes condicions”
Això no li treu una de les millors virtuts que té, un somriure permanent que s’encomana i s’agraeix sobre tot en aquests temps.
Criada al camp, com molts canareus, li pareix curiosa la paraula “asbargenga”, per això diu que l’ofici de pagès no s’hauria de perdre mai: “Qualsevol ofici artesanal, crec que es la base de la cultura i el saber d’una població. Al nostre poble concretament, m’agradaria que més joves poguessin seguir l’ofici de pagès. He tingut la sort de tenir uns pares que m’han ensenyat a estimar la terra i treballar-la amb orgull i espero poder aprendre una miqueta l’ofici i poder gestionar les finques jo mateixa algun dia
La Rosa Colell ens conta del seu rogle:
“En aquest cas jo tinc dos rogles preferits al poble. Lo primer, la Plaça Dr. Fleming, on em vaig criar i vaig créixer, recordo especialment dos coses d’allí amb molta tendresa, la primera la botiga de queviures que mons pares hi tenien on sempre hi havia gent i a la qual encara em refereixo quan la gent em pregunta de qui soc filla i l’altra, la impressió i emoció que sempre m’ha provocat veure allí l’altar amb la Mare de Deu del Remei a les festes Quinquennals.
Lo segon rogle per a mi, és la pujada del carrer Sant Miquel, just dalt de tot, allí on assaja la Banda Municipal. Aquest lloc ha estat lligat sempre per a mi a la meva família, els millors amics i al creixement com a persona des de que tinc ús de raó, a  part de que té unes vistes meravelloses!”
  
La Rosa ens envia una foto seua a Cusco, amb la promesa que quan sigui al poble ens n'enviarà una del seu rogle preferit. Disfruteu del seu meravellós somriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada