dilluns, 7 de març del 2016

Descoberta de túnels polvorí a la línia costanera del terme d’Alcanar

Interessant troballa de “Lo Rafal” de nous túnels de la Guerra Civil a la línia costera del terme d’Alcanar


Feia anys vam sentir a parlar d’uns possibles túnels dintre de les estructures defensives de la Guerra Civil a la línia costanera del terme d’Alcanar, natros tan agosarats com sempre ja en vam tenir prou... Així doncs ens vam posar en marxa a la recerca d’aquests indrets. Després de diversos intents vam aconseguir, no sense risc, accedir a dites instal·lacions.

Efectivament aquelles suposicions eren certs, i nostra recerca va tenir els seus fruits; es tracta d’un túnel‬ excavat a terra, paral·lel a la línia costanera, amb el sòl i les parets inferiors, les escales d’entrada i la rampa d’evacuació revestides de formigó. D’uns 10-15 metres de llargada, 3 d’ample i 2 d’altura, a 4 metres sota terra, servia per emmagatzemar l’artilleria i protegir-la en cas d’atac.

Lamentablement es troba en molt mal estat de conservació; part del sostre central està enderrocat, cosa que en fa molt perillós l’accés.

En uns dies farem les accions oportunes per donar a conèixer a les administracions dita troballa. Fins llavors, us en deixem algunes imatges de les què us en demanem disculpes per la qualitat perquè són fetes amb un mòbil.

Les vores i el sòl són de formigó. S’hi aprecia un forat cilíndric, la distribuació dels quals ens fa pensar que potser servís per posar-hi puntals o algun tipus de subjecció per tal d’estabilitzar el sostre.genda

 Rampa d’accés a l’exterior, feta de formigó. La sortida està anul·lada a causa d’un esfondrament.la llegenda

Accés a la rampa d'entrada al polvorí.
Accés a la rampa d’entrada al polvorí.fegeix la llegenda
                                
Inici  túnel del polvorí on s'hi veu l'esfondrament de part del sostre central.
Imatge des de l’altre extrem del túnel. L’esfondrament és prou important.

Rampa amb escales, d’accés al polvorí. Al bell mig de la part superior s’hi veu encara el tub de ventilació, o respirador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada