dimarts, 12 de maig del 2015

Itineraris per les Terres de Cruïlla: Cervera del Maestrat



Visita interpretada al Molí de l’Oli, 

casc antic, 

ermita de Sant Sebastià i Castell


Cervera del Maestrat, 16 de maig de 2015


10 h. Al Molí de l’Oli, Ctra. Benicarló-Sant Mateu (CV-135), junt a la Rambla Cervera. Es pot accedir des de Benicarló o Sant Jordi (est). En cas d’accés per l’oest (Sant Mateu o La Jana), cal creuar Cervera en direcció a Benicarló.
Cal aparcar a l’esplanada que hi ha passat el pont i el Molí (50 m.). A mà dreta, en cas de pujar.
Duració aproximada: 3’30 h. La dificultat és baixa. S’accedirà, passejant, des dels peus de la població fins al cim del Castell.

-Organitzen: 
Associació cultural pro-restauració Ermita de sant Sebastià

Molí de l'Oli
Visitarem el Molí de l’Oli (centre d’interpretació de l’Oli, inactiu), on es podrà conèixer el procés d’elaboració de l’oli, les característiques d’un molí del període preindustrial, i gaudir del giny del segle XVII. A més d’apreciar els exteriors del casalici fortalesa annexe.. 

Ermita de sant Sebastià
Continuarem la ruta pel casc antic de Cervera des de la Plaça Fàbriques. Farem un repàs als orígens de la població, l’evolució urbanística, els principals edificis i construccions, la toponímia urbana i els diversos elements iconogràfics i simbòlics. Finalment, accedirem a l’antiga llotja medieval (actualment ermita de sant Sebastià) i acabarem el recorregut urbà visitant les restes del Castell.

Castell de Cervera del Maestrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada