dilluns, 20 d’octubre del 2014

Comunicat referent al dijous 16 d'octubre

Dijous, un dia de mercat qualsevol a Alcanar. Però el passat 16 d'octubre es va produir un fet que va fer anar el poble del revés. A mig matí va presentar-se la Guàrdia Civil a fi de dur a terme un registre més exhaustiu arran de la denúncia presentada per un particular prompte farà un any. Això va derivar en la detenció cautelar de l'alcalde Alfons Montserrat i del regidor d'urbanisme Manel Martí. L'esmentada detenció i el registre han durat des de les 11 del matí fins les 2 de la matinada. 14 hores en total.


Durant aquest temps, molta gent del poble i de fora han romàs a la plaça de la Cisterna del Vall per donar suport a l'alcalde i al regidor. Una actitud que diu molt del sentiment que té la majoria de canareus i casencs cap als seus representants polítics. Evidentment, hi haurà gent que tingue una opinió contrària i que l'expresse. Bé, tothom és lliure de manifestar el què pensa. No obstant els resultats de la gestió d'un municipi, agrade més o menys, es mostren en ocasions com la del dijous 16 d'octubre. La plaça de la Cisterna del Vall, nom que ha proposat Lo Rafal, no ha quedat buida com tantes altres tardes. Els crits de suport i les consignes van trencar el silenci de l'acabament d'una jornada laboral més. Lluny de decaure, canareus i canareves, casencs i casenques van restar davant de l'ajuntament fins la matinada, quan va finalitzar el “registre exhaustiu”. Volien veure sortir Alfons i Manel. Volien ser a les escales de l'ajuntament per demostrar que confien de totes totes en el seu alcalde i els seus regidors. Si el consistori canareu hagués realitzat alguna acció fora d'allò correcte i ètic, hi hauria hagut tanta gent defensant-lo durant les 14 hores que va durar l'escorcoll? Si algun dels representants canareus hagués comès algun fet que ocasionés malestar a la ciutadania, haurien corregut tantes mostres de suport i d'afecte per Internet com van córrer el dijous i el divendres?

La gent no ha nascut ahir. Si una persona actua correctament, quan aquesta és atacada, la gent la defensa i li dóna suport. Altrament quan hi ha quelcom que no és correcte o ètic, la col·lectivitat se li gira en contra. Fa vint-i-cinc anys, un grup de gent va observar que els qui estaven a l'ajuntament no acataven allò que s'havia de complir amb els seus representats. I ho van dir. I ho van publicar. Així va nàixer Lo Rafal. Com una veu que no es conformava amb les decisions oficials. Com una possibilitat de canviar les coses per anar cap avant. Manifestant allò amb que estaven en desacord de manera directa i vehement.

I a tot això, com es va acabar l'escorcoll o “registre exhaustiu” del dijous 16 d'octubre? Doncs en res. Tot i que encara s'està investigant, no s'ha trobat res que comprometi la integritat i honradesa d'Alfons i Manel. El temps, tot i que va fer patir quasi un dia sencer, va acabant donant la raó a tots els implicats en este embolica que fa fort. A l'alcalde, al regidor. Però, per damunt de tot, a la gent que va manifestar-se a la plaça de la Cisterna del Vall en defensa del saber fer i del saber estar del consistori canareu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada