dissabte, 1 de gener del 2011

Qui som

L’Associació Cultural Lo Rafal es va crear l’estiu de 1988. Coincidint amb les festes del Remei, a l’octubre, apareixia la revista informativa d’Alcanar Lo Rafal.

Des de la seua creació, l’Associació Cultural Lo Rafal emprèn activitats culturals en l’àmbit de les Terres de l’Ebre i de les comarques cruïlla (Ports, Matarranya, Maestrat). A més dels congressos, cursos, exposicions i activitats formatives, editem des del mateix any una revista d’informació, divulgació i opinió, Lo Rafal.

Aquesta eina vertebradora del territori del Sénia i de manteniment lingüístic a la nostra comarca ha fet des d’aleshores diversos salts de qualitat.

La revista trimestral (tot i que, fins a 2009 hem editat cinc números l’any). Lo Rafal no té cap ànim de lucre i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

Tracta temes de política local i urbanisme, medi ambient i legislació, immigració i educació cívica, i fa el seguiment de les qüestions d’actualitat que resulten d’interès social per als habitants d'Alcanar.

Tot i que els principals esforços se centren en la revista, l’entitat també ha realitzat jornades culturals i un premi infantil i juvenil de contes durant la dècada dels 90. Laura Sancho i altres membres que han format part de la redacció durant aquests últims anys van participar en aquest concurs.

Ja al segle XXI, hem participat en les trobades d’entitats i centres d’estudis del territori de l'antiga Diòcesi de Tortosa celebrades a Móra la Nova, Ulldecona i Rossell, organitzades per l’Institut Ramon Muntaner. També vam estar presents en un estand compartit a la Fira del Llibre i Autors Ebrencs de Móra d’Ebre i col·laborem en l’organització del Recercat’06 celebrat a Amposta. L’any següent també vam prendre part al Recercat celebrat a la ciutat de Lleida.

Darrerament, hem assistit a les trobades de centres d’estudis de Terres de cruïlla, a la Sénia i Ulldecona. L’any 2009 organitzarem la tercera trobada a Alcanar.

Ara mateix, estem treballant en un projecte de recuperació dels elements pertanyents al patrimoni local i a la Guerra Civil, situats al terme d’Alcanar, mitjançant la implementació de l’antic traçat del Lligallo de la Mar.


Persona contacte: J. Joaquim Buj
Email: lorafal@gmail.com
Telèfon contacte: 669.28.64.49

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada